Află care este ținuta ideală pentru interviu!

    Știm cu toții cât este de important să facem o impresie bună la interviu, iar alegerea ținutei potrivite este un lucru pe care trebuie sa îl luăm în calcul.

    Nu ești sigur/ă ce ai putea să porți? Având în vedere faptul că nu este un interviu pentru un job, nu este indicat să te îmbraci formal. Dar cum poți să te asiguri că pari profesional și respectuos?

    Stilul business casual este cea mai bună alegere. Jeanșii ar putea fi potriviți pentru un astfel de interviu, dar asigura-te că nu sunt rupți sau că nu au cusături zdrențuite. Atât fetele, cât și băieții pot alege un tricou în stil polo sau tricouri casual în culori neutre. În cazul fetelor, trebuie evitați pantofii decupați și machiajul strident. Dacă alegi o fustă sau o rochie în locul jeanșilor, asigură-te că lungimea este potrivită (până la genunchi sau mai lungă).

    La fel de important ca modul în care ne îmbrăcăm este și modul în care ne comportăm la un interviu. Înainte de interviu este sugerat să îți închizi telefonul, iar ca un exercițiu de imaginație, vizualizează-te în interviu și răspunde-ți la câteva întrebări asemănătoare celor dintr-un interviu.

    În tot timpul acesta ai grijă la limbajul corpului. Sprijină-ți spatele drept de scaun, în timp ce vorbești folosește-te de gesturi cu mâinile, tine-ți picioarele pe podea, nu pe piciorul scaunului, nu îți încrucișa picioarele și nu te uita constant în ochii intervievatorului.

    Înainte de plecare exprimă-ți din nou dorința de a fi acceptat în cadrul laboratorului și mulțumește-i celui care te-a intervievat.

    Ca o pregătire suplimentară pentru interviu îți poți exersa comportamentul cu ajutorul unui prieten, luând în calcul sfaturile prezentate.

discordLogo