Cum te pregătești pentru interviu?

    Interviul joacă un rol important în vederea obținerii unui loc la unul dintre laboratoarele pregătite de companiile noastre partenere. Pentru a avea succes, îți sugerăm să nu treci cu vederea următoarele aspecte:

    CV-ul este piesa primordială pentru a putea fi remarcat de către responsabilii companiei. CV-ul tău trebuie să fie conceput cu cât mai multă atenție; fiind cartea ta de vizită, acesta trebuie să te reprezinte și să fie adoptat stilului tău, dar și obiectivelor tale.

    Înainte de interviu, documetează-te cu privire la compania care te-a atras cel mai mult. E important să cunoști nu doar aspecte legate de companie, cât și detalii despre laboratorul sau laboratoarele care ți-au făcut cu ochiul. Cel mai la îndemănă este internetul: site-ul companiei, articole din presă, testimoniale ale clienților și partenerilor, contactul cu foștii participanți ai laboratoarelor.

    Expresia “Haina îl face pe om” este adevărată. Așa că, oricât de încărcat îți e CV-ul, dacă te vei prezenta la interviu îmbrăcat neadecvat, șansele că intervievatorul să își formeze o bună impresie despre tine sunt mici. Dar stai liniștit, avem un articol pregătit și despre acest subiect special pentru tine. :)

    Atitudinea este un alt factor care ajută la obținerea locului de muncaă dorit. Prezintă-te cu încredere, gândește pozitiv, încearcă să arăți tot ce ai mai bun și așteaptă ca urmările să fie pe măsură. Fii încrezător! Prezintă-ți abilitățile și experiența în cel mai bun mod posibil. Dacă te temi că vei avea emoții, doar gândește-te din timp la anumite lucruri importante pe care poate ai vrea să le subliniezi neapărat în momentul în care ești intervievat. 

    Nu e nimic mai nedorit decât să întârzii la un interviu - vei face o impresie proastă de cum vei intra pe ușă. Pentru a evita această situație, află cum este vremea în ziua respectivă, ține cont de trafic, calculează distanța de la tine de acasă până la locul interviului, fii punctual. Indicat ar fi să ajungi cu 15 minute înainte, pentru a te familiariza cu mediul. Dacă totuși vei întârzia, încearcă să îi comunici responsabilului acest lucru. 

 

Mult succes!

discordLogo