Cum arată CV-ul ideal?

    CV-ul reprezintă primul contact pe care îl poți avea cu o companie, deci ar trebui să îl folosești drept cea mai puternică armă a ta atunci când vine vorba de această comunicare- cea dintre tine și un reprezentant al firmei respective.

    Știm că poate e mai greu să incepi, dar te asigurăm că după ce o faci, te vei lăsa purtat de val și vei putea chiar să redactezi unul dintre cele mai bune CV-uri, așa cum poate nici nu ți-ai imaginat, însă secretul e să ții cont de anumiți termeni care sunt mai importanți decât ai fi putut crede.

 

  • Există mai multe template-uri pe Internet, așa că nu trebuie să te stresezi când vine vorba de structura CV-ului. Cel mai folosit este Europass, dar nu este în niciun fel superior sau mai special decât celelalte, deci alege ce îți place.

 

  • Creează o adresă de mail profesională, peste jumătate dintre angajatori nici nu o să te mai ia în considerare cu prima adresă de mail pe care o foloseai în tinerețe. Folosiți, spre exemplu, john.smith@gmail.com, nu johnlovesgrapes@hotmail.com.

 

  • Asigură-te că ai completat datele de contact corecte. Nu vrei să ratezi un interviu din cauza numărului de telefon scris incorect.

 

  • Citește foarte atent descrierea laboratorului (în cazul nostru), sau chiar a job-ului (sfat pentru mai târziu). Descrierea acesta este cel mai bun prieten al tău atunci când vine vorba de construirea unui CV fiindcă e foarte important să știi care este compatibilitatea dintre tine și laboratorul/ job-ul respectiv. Nu te demoraliza însă, prezintă-ți toate calitățile și abilitățile pe care le ai în domeniu, detaliile contează și fac mereu diferența. Cine știe de unde se ivește o nouă șansă?

 

  • Adaugă materiile studiate la facultate (care se potrivesc cu domeniul pe care ți l-ai ales) alături de descrieri, acestea sunt foarte importante într-un CV mai ales dacă nu ai experiență anterioară. Fiind student, educația este punctul tău forte, deci o descriere poate ajuta angajatorii să își facă o idee mai detaliată despre abilitățile tale.

 

    Sigur că lista poate continua, însă noi ți-am prezentat doar o mică parte, generalizată, pe care o considerăm ca fiind cea mai bună. 

    Mult succes! 

discordLogo