Syneto Python Labs: Back to the Future

Companie: Syneto

Ore: 2/săptămână

Număr de locuri laborator: 12

Descriere: Oare ce limbaj de programare să înveți? Noi nu spunem că Python este cel mai bun, dar spunem că ne place. Python este considerat unul dintre cele mai populare limbaje de programare - motiv suficient de bun ca să il înveți, nu-i așa? Fie că ești deja familiar cu acest limbaj, fie ca ești doar un entuziast, te asteptăm la Syneto Python Labs, să descoperim această tehnologie împreună.

Domeniu: Web development și API-uri

Obiective:

În cadrul Syneto Python Labs, principalul nostru obiectiv va fi crearea de aplicații web și script-uri Python. Ne vom familiariza cu ceea ce înseamnă API-uri și CLI tools, dar și cu construirea și testarea automată a aplicațiilor web.

În cadrul laboratorului, vom lucra în echipă, vom colabora și vom sincroniza codul folosind Git. De asemenea, ne vom familiariza cu acțiunea de a ne "împacheta" codul într-un container și a-i da "deploy" în cloud (Syneto's private cloud, linode sau google cloud).

Teme:

În cadrul Syneto Python Labs vă veți putea familiariza cu limbajul Python, dar și cu unele tehnologii adiacente. Laboratorul nostru acoperă urmatoarele 5 mari teme:

1. Introducere în limbajul Python

2. Aplicații în linia de comandă (CLI);

3. Git;

4. REST APIs;

5. Testarea automată a programelor în Python;

6. Împachetarea aplicației într-un container.

Metoda de selecție:
Selecția participanților se va face în urma rezolvării a unui test grilă și a unor probleme de programare, care, cumulate vor dura o oră. Participanții vor primi link-ul către test și problema pe adresa de email.

Cerințe:

Pentru a participa la acest laborator, vei avea nevoie de:

• un laptop personal cu Linux ca și sistem de operare;

• cunoștiintele de Python nu sunt obligatorii, dar am vrea să cunoști deja un limbaj de programare (oricare);

• cunoștiințe tehnice: apelarea programelor din linia de comandă, definirea de variabile, definirea și apelarea de funcții, definirea și lucrul cu clase și obiecte (atribute și constructori), modularizarea codului (crearea și folosirea de module noi), noțiuni de debug / depanare (erori de sintaxă, etc.);

• instalarea unui editor / IDE pentru cod (vscode, PyCharm, Notepad++, emacs, vim).

Cerințe opționale:

• cunoștințe despre moștenire și o implementare simplă a conceptului;

• cunoștinte despre mașini virtuale.

discordLogo