1 . Dacă nu vin la deschidere, mai pot să mă inscriu la proiect?

Da, te poți înscrie pe site-ul proiectului, în perioada 28 februarie - 6 martie.

2 . Pot să merg la mai multe laboratoare?

Nu, după repartizarea automată, poți fi repartizat la un singur laborator sau la nici unul, însă când te înscrii poți să îți alegi în ordine preferențială câte laboratoare vrei.

3 . Dacă am o întrebare despre proiect, cui o adresez?

Poți să ne scrii un mesaj pe pagina de facebook a proiectului sau să trimiți un mail la adresa alexandru.gaita@ligaac.ro.

4 . Unde pot să aflu, când și unde se ține laboratorul la care m-am înscris?

Orarul laboratoarelor va fi anunțat la sfârșitul perioadei de testări. După repartizare și confirmări, vei fi contactat de compania care susține laboratorul la care vei participa.

5 . Ce se întâmplă dacă absentez la un laborator? Dar la mai multe?

Fiecare companie stabilește un număr maxim de absențe pe care le poate face fiecare student. Dacă acest număr este depășit, nu vei mai primi diploma de participare din partea firmei, iar dacă ești în anul II Informatică sau anul III CTI/IS, nu vor mai fi scăzute orele făcute în cadrul Liga AC LABS din orele necesare pentru practica de vară

6 . M-am înscris la un laborator, dar nu îmi place cum se desfășoară. Ce pot face în privința aceasta?

După startul laboratoarelor, dacă nu îți place ce înveți, poți alege să nu mai participi, oferind și feedback organizatorilor. Nu vei fi repartizat la un alt laborator.

7 . Înscrierile se fac DOAR pe site?

Da, înscrierile se fac exclusiv pe site-ul labs.ligaac.ro

8 . Se pot înscrie și persoane care în momentul de față NU urmează o facultate?

Proiectul se adresează studenților, indiferent de facultate, pasionați de domeniul IT. Din păcate, dacă nu ești student, nu vei putea participa la proiect.

9 . Ce fac dacă nu sunt disponibil la ora la care este programat laboratorul și nu pot să particip?

Dacă sunt mai mulți studenți în situația ta, puteți încerca să vorbiți cu trainer-ul și să modificați ora de la care se ține laboratorul. Ar fi bine să participi la prima sesiune și să discutați atunci cu reprezentanții firmei despre posibilele soluții.

10 . Pe ce criterii voi fi acceptat/respins la un laborator?

Fiecare firmă alege studenții participanți după diverse criterii: nota obținută la test, interviu, CV etc. Este foarte importantă însă și ordinea în care îți setezi laboratoarele. Vei fi repartizat la primul laborator din preferințele tale, la care ai fost acceptat de companie. Exemplu: Dacă pe primul loc ai laboratorul X și pe locul 2 laboratorul Y, dacă ai fost acceptat la ambele, vei fi repartizat la laboratorul X.

11 . Câte ore de practică voi primi în urma participării la laboratoare?

Dacă ești anul II Informatică sau anul III CTI/IS, ți se va echivala numărul de ore efectuate în cadrul laboratoarelor Liga AC LABS.

12 . Am greșit ordinea în care mi-am ales laboratoarele/datele personale. Ce fac?

Ordinea laboratoarelor poate fi modificată până la sfârșitul perioadei de testări. Apoi aceasta nu mai poate fi schimbată. În contul pe care l-ai creat vei avea un buton de edit în care să actualizezi datele personale în caz că ai greșit ceva.

13 . Dacă nu am fost repartizat la niciun laborator, pot participa la unul la care mai sunt locuri libere, deși nu m-am înscris?

Nu poți participa la un laborator la care nu te-ai înscris.

14 . Cum se desfașoară testele pentru admiterea în cadrul unui laborator?

Fiecare companie își selectează studenții după anumite criterii: test, CV, interviu, interviu de grup etc. Testele au loc online, subiectele sunt propuse de companii, iar studenții sunt supravegheați de reprezentanții companiei și de organizatorii proiectului.

15 . Cum pot afla mai multe despre ce se întâmplă în cadrul laboratoarele organizate de o companie anume?

Detalii privitoare la modul în care se vor desfăşura laboratoarele, la modalitatea de testare şi precondiţiile firmelor vor fi publicate pe site, dar şi în broşura proiectului.

16 . Care este numărul maxim de laboratoare la care mă pot înscrie?

Nu există un număr maxim. Te poți înscrie la câte laboratoare dorești, dar vei putea participa la unul singur

17 . Unde se desfașoară laboratoarele?

Datorită contextului epidemiologic actual, ediția proiectului Liga AC LABS din anul 2022, se va desfășura după două posibile scenarii, în perioada 28 februarie - 10 iunie. 

1. Scenariul fizic/hibrid: În cazul în care în aceea perioadă facultatea își va desfășura activitatea în format fizic sau hibrid, laboratoarele se vor desfășura fie în mediul online, fie în format fizic, rămânând la latitudinea fiecărei companii modul în care își va desfășura laboratorul.

2. Scenariul online: În cazul în care situația epidemiologică din acea perioadă nu va permite desfășurarea activităților universitare în format fizic sau hibrid și laboratoarele se vor desfășura exclusiv online.

18 . În ce limbă trebuie să îmi încarc CV-ul?

CV-ul poate fi scris în limba engleză sau în limba română; nicio companie nu are vreo cerință specială în această privință.

discordLogo